Matjunta, fläskfilé med färg och morotskaka
Förra veckan var Rebecca hemma hos mig och vi hade våran lilla matjunta, då bjöd jag på fläskfilé med färg och morotskaka.
Fläskfilé med färg:
800g fläskfilé
1 lök
paprikapulver
1 msk soja
1 1/2 dl vitt vin
1 squash
1 gul paprika
1 röd paprika
200g champinjoner
2dl grädde
salt
citronpeppar
1 köttbuljong
Skär filén i bitar, bryn och krydda, ta sedan upp köttet. Skär squashen i bitar och salta. Skär lök, paprika och champinjoner i ringar. Fräs alla grönsaker tills de är mjuka. Tillsätt grädde, buljong, soja, vin och kryddorna, lägg i köttet och låt sjuda.
Morotskaka
2ägg
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 dl socker
1 tsk kanel
1 dl olja
2dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
3 dl rivna morötter
Vispa ägg och socker poröst, tillsätt sedan resten av ingredienserna. Häll smeten i en form med löstagbar kant.
Grädda i 175 grader i 45 min
Glasyr
100 g philadelphia ost
2 dl florsocker
Röres till en jämn smet och strykes på när kakan svalnat.
Fläskfilé med färg:
800g fläskfilé
1 lök
paprikapulver
1 msk soja
1 1/2 dl vitt vin
1 squash
1 gul paprika
1 röd paprika
200g champinjoner
2dl grädde
salt
citronpeppar
1 köttbuljong
Skär filén i bitar, bryn och krydda, ta sedan upp köttet. Skär squashen i bitar och salta. Skär lök, paprika och champinjoner i ringar. Fräs alla grönsaker tills de är mjuka. Tillsätt grädde, buljong, soja, vin och kryddorna, lägg i köttet och låt sjuda.
Morotskaka
2ägg
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 dl socker
1 tsk kanel
1 dl olja
2dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
3 dl rivna morötter
Vispa ägg och socker poröst, tillsätt sedan resten av ingredienserna. Häll smeten i en form med löstagbar kant.
Grädda i 175 grader i 45 min
Glasyr
100 g philadelphia ost
2 dl florsocker
Röres till en jämn smet och strykes på när kakan svalnat.