Min fiskgratäng

Igår blev jag jättesugen på fiskgratäng. Hade inte så mycket saker hemma och orkade verkligen inte gå och handla, så det blev lite "jag tager vad jag haver" =P Med det blev verkligen jättegott och det var jättelätt att göra =)

Det här avnvände jag:

2 st torskfiléblock
1 liten burk creme fraiche
1 stor tub räkost
1 msk Dill
Potatis
1 ägg
Smör
Mjölk
Peppar


Skala och klyfta potatis koka. 

Dela torskfiléblockena i ca 6 bitar per block. Lägg fiskbitarna i mitten på en smord form och stoppa in dom i ugnen på 200 grader i 30 min.

Häll av vattnet när potatisen är färdigkokt, mosa potatisen lite med visparna  (Jag använder alltid elvispen när jag gör mos) och klicka sedan i en klick smör, krydda och häll på en skvätt mjölk och vispa sedan runt lite. Knäck i ägget och fortsätt vispa, tillsätt ev mer mjölk, moset ska vara ganska slätt!

Blanda creme fraichen och räkosten och tillsätt dillen.

Ta ut fisken när den är klar och klicka moset runt kanterna, häll sedan räkostsåsen över fisken.

Gratinera i ugnen i 250 grader i 20-30 min



Maritas tonfisklåda

Jag och en kollega jobbade både lördag och söndag kväll tillsammans en helg och då skojjade jag och sa att jag kunde göra en matlåda till henne på lördagen om hon gjorde en till mig på söndagen. Det tyckte vi lät lite mysigt, så på lördagen hade jag förberett till mexikansk lasagne här hemma och så tog jag med allt till jobbet och gratinerade i ugnen på jobbet. På söndagen var det Maritas tur och hon tog oxå med sakerna till jobbet och gratinerade sin tonfisklåda på jobbet.. och den blev jättegod, så därför tänkte jag dela med mig utav hennes recept här =) Ni kan även hitta hennes recept på en variant av korvstroganof här på sidan :P

Här kommer receptet:

Potatis
1 stor burk creme fraiche
3 burkar tonfisk
3 påsar Hollandisesås
Riven ost

Lägg kokt tärnad potatis i botten på en gratängform, krydda med salt, aromat och dill.
Blanda creme fraiche och tonfisk och häll över potatisen.
Gör i ordning Hollandisesåsen och häll över tonfiskblandningen.
Strö över riven ost och gratinera i 225 grader i 20-30 min


RSS 2.0