Rullader

Detta är jätt mumsigt, finns egentligen inte så mycket mer att säga hehe!

Receptet:

Lövbiff
Bacon
Persilja
Smör
Vatten
Buljong
Soja
Grädde
Maizena
Salt
Peppar


Lägg ut lövbiffarna en och en, lägg en baconskiva på varje, strö sedan lite persilja på baconet. Rulla ihop och fäst med en bit spaghetti.





Bryn sedan i smöret på hög värme så att dom får fin färg.
Häll på vatten och låt dom koka i ca 20 min.
Ta upp rulladerna och red av såsen med Maizena och tillsätt grädde soja buljong och kryddor efter behag. Lägg sedan tillbaka rulladerna och låt koka upp.
Servera med kokt potatis och svartvinbärsgelé !

Rebeccas kycklingpaj

Min matjuntekompanjon bjöd på denna superlätta och jättegoda kycklingpaj en gång, så jag måste bara dela med mig av receptet =)




Receptet:

1 grillad kyckling
2 paprikor
5 dl grädde
kycklingfond
lök
soja
paprika krydda
salt, peppar
smördegsplattor

Strimla paprika och lök och stek tillsammans med paprika kryddan.
Tillsätt grädden, soja och fonden.
Bena ur kycklingen och lägg i och låt kokak upp.
Häll allt i en ugnssäker form och lägg på smördegsplattorna.
Ställ in i ugnen i 200 grader till den har fått din färg.
Servera med en god sallad.

Köttfärslimpa med bacon, ost och chilisås

När jag hör köttfärslimpa tänker jag på den man fick i skolan, en torr smaklös köttfärsklump med lite lök i. USCH! Men det här receptet har mamma lagat under hela min uppväxt hemma och det är den enda köttfärslimpa jag kan tänka mig att äta! Det är ingen klassisk köttfärslimpa med brunsås heller, utan det här är en bacon och ost fylld köttfärslimpa med chilisås!

Receptet:
Ca: 500 g nötfärs
2 dl ströbröd
1 ägg
2-3 dl mjölk
1 pkt bacon
ost
5 dl grädde
4-5dl chilisås


Blanda ägg, ströbröd och mjölk och låt svälla 10-15 min.
Lägg köttfärsen i en bunke och häll på hälften av ströbrödssörjan och blanda ordentligt. Krydda och häll på lite mer av ströbrödssörjan om du ser att det inte blandet ut sig till en jämn smet.
Lägg sedan ut köttfärsen på ett bakplåtspapper och tryck ut det jämt över hela bakplåtspappret.



Lägg baconen på köttfärsen



och lägg sedan på ost över baconen



Rulla sedan ihop precis som en rulltårta och lägg i en ugnssäker form.



Stoppa in i ugnen i 225 grader i ca 30-40 min.

Ta ut köttförslimpan när den är klar och häll över grädden och chilisåsen som blandats innan, stoppa sedan in i ugnen igen och sänk värmen till 200 grader. När såsen har blivit varm och börjat bubbla är köttfärslimpan klar. Servera med kokt potatis och lingonsylt =)


RSS 2.0