2 st kyckling favoriter!

När jag ska göra kyckling väljer jag alltid mellan 2 sorter. Man gör i stort sett likadant och det serveras likadant -med ris, gärna jasminris!





Curry- ketchupkyckling VS Sojakyckling!




Curry-ketchupkyckling:
4 port

4 st kycklingfiléer
ca 3 dl ketchup
ca 2 msk curry
salt o peppar
5 dl grädde

Smörj en ungsfast form.
Häll/spruta i ketchip i formen, ca 1/2 cm lager.
Krydda med salt, pappar och curry.
Lägg i kycklingfiléerna och stoppa in i ugnen på 200 grader i ca 20 min (beroende på filéernas storlek, men fileérna ska vara klara)

Ta ut formen ur ugenen och lyft bort filéerna.
Häll i lite gräffe i formen och vispa med en visp så att grädden blandas ordentligt med ketchupen, häll sedan i resten av grädden och blanda ordentligt.
Lägg tillbaka filéerna och stoppa in i ugnen igen.
När det börjat bubbla lite i såsen är det färdigt!



VS





Sojakyckling
4 port

4 st kycklingfiléer
1 stor burk creme fraiche
4 dl grädde
2 vitlöksklyftor
1 liten påse riven mozarella
1-2 msk soja
salt, peppar och kryddor efter smak

Lägg kyckling fileerna i en ungssäker form och stoppan in i ugnen i ca 20 min i 200 grader (samma sak där med tiden!)
Blanda vitlök, creme fraiche, ost, soja, kryddor och grädde.
Ta ut formen och häll på blandningen.
När det börjar bubbla lite i såsen är det färdigt!


Biff stroganoff

Stroganoff -ett vanligt klassiskt recept som man aldrig tröttnar på, men jag är inte så förtjust i falukorv så jag gör gärna BIFF stroganoff! 


 
Receptet:

500 g lövbiff
1/2 gul lök
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk mjöl
1 dl vatten
2 dl grädde
1 tsk senap
2 msk tomatpuré


Skär köttet i strumlor och bryn i smör, låt löken fräsa med på slutet och krydda!
Strö över mjölet och späd med vatten och grädde.
Tillsätt senap och tomatpuré och låt småputtra i ca 20 min.

-Servera med kokt ris.

RSS 2.0