Bacon inlindad kyckling
I lördags var min mamma, pappa och farmor över på lite inflyttningsmat. Då bjöd jag på bacon inlindad kyckling.
4 port:
4 kycklingfileér
2 paket bacon
3 dl grädde
2 msk chilisås
1 purjolök
1 litet paket philiadelphia ost
1,5 dl vitt vin
1 dl riven ost
Skär fileérna på hälften om dom är stora, linda sedan in dom med en bacon skiva och lägg dom i en ugnsäkerform. Ställ in filerérna i ugnen på ca 200 grader och se till att dom blir genomstekta (ca: 20 min)
Klipp resterande bacon i bitar och fräs i en stakpanna tillsammans med skivad purjolök, häll på vinet och låt koka tills löken är mjuk. Häll på grädde och chilisås och till sist osten. Låt allt koka ihop ett par minuter.
Ta ut kycklingen och häll på smeten, strö över lite ost och stoppa in i ugnen igen.
Låt osten få lite fär och servera sedan med kokt ris.
Kvällsfika - fruktsallad med granatäpple
I min fruktsallad har jag:
1 äpple
1 päron
1 banan
1 granatäpple
1 apelsin
Frukost med smoothie
Min frukost idag var:
2 st rågbullar med russin i, på dom hade jag isbergssallad, skinka, paprika och till detta hade jag en stor bärsmoothie.
Min bärsmoothie:
1 Banan
1dl Hallon
0,5 dl blåbär
0,5 dl lättmjölk
1 dl naturell youghurt.
Personligen tyckte jag att den blev lite klistrig i konsistensen, så man ska nog bara ha i en halv banan.
Någon som har något gott recept på smoothie?
Välkommen till Sara Erikssons mat!
Jag hoppas att ni som läser kommer med synpunkter och ger även mig tips och ideer.
/Sara