Kreolsk gryta

Idag ska jag göra en kreolsk gryta, en jätte god gryta som jag blev bjuden på hos en bekant.
Den är väldigt krämig och inehåller bla små gurkor och syltlökar, både kött och korv vilket gör den väldigt mättande.

Till det behöver man:

500 g fläskfilé
1 Hackad lök
3 msk margarin
2 Chorizokorvar
3/4 msk mjöl
2 1/2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 dl vatten
1 köttbuljong
1 dl syltlök utan spad
1 dl urkärnad oliver
1 dl smågurkor
1 st strimlad röd paprika
salt
peppar
soya


- Putsa filén och skär i tjocka skivor.
Fräs lök och korv, strö över mjöl och häll på grädde, vatten och creme fraiche.
Koka upp under omrörning.
Stek filén och lägg sedan i grytan tillsammans med oliver, paprika, syltlök och gurka.
Koka upp allt och tillsätt soya. låt koka i 10 min.

*Servera med ris (Jag brukar alltid ha rött råris till, det tycker jag är godast)




Här är en bild på det röda råriset jag jämt tjatar om :)

Pastasallad

Igår var jag och hälsade på min kära mor och då gjorde vi en god sallads lunch tillsammans.



Kasslersallad:

Kassler
Sallad
Tomat
Frysta grönsaker- morötter haricots och majs
Purjolök
Pasta (Vi hittade en sort med spenat-, rödbet - och vit pasta )


Till det hade vi bröd och rhode island.

Igår hade vi vanlig Rhode Island på flaska som man köper, men jag brukar oftast göra en egen Rhode island, för då blir det godare smak och så blir det lite krämigare.

Ingredienser i min Rhode Island:
Lika delar:

Majonäs
Grädde
Chilisås

Tillbaka från semestern

Efter 3 korta och sköna veckors semester är man åter i kumla. Ska nu ta mig i kragen och lägga in lite recept från min kokbok, dock blir det utan bilder men så fort jag har lagat/bakat något utav det jag lägger ut så ska jag lägga upp bilder på respektive recept :P

Ha en fortsatt bra sommar/ Sara


(Freddes ben i solnedgången på öland)

semester

är för tillfället på semester på öland tillsammans med sambon och hans familj. Återkommer 28/7

RSS 2.0