2 st kyckling favoriter!
När jag ska göra kyckling väljer jag alltid mellan 2 sorter. Man gör i stort sett likadant och det serveras likadant -med ris, gärna jasminris!
Curry- ketchupkyckling VS Sojakyckling!
Curry-ketchupkyckling:
4 port
4 st kycklingfiléer
ca 3 dl ketchup
ca 2 msk curry
salt o peppar
5 dl grädde
Smörj en ungsfast form.
Häll/spruta i ketchip i formen, ca 1/2 cm lager.
Krydda med salt, pappar och curry.
Lägg i kycklingfiléerna och stoppa in i ugnen på 200 grader i ca 20 min (beroende på filéernas storlek, men fileérna ska vara klara)
Ta ut formen ur ugenen och lyft bort filéerna.
Häll i lite gräffe i formen och vispa med en visp så att grädden blandas ordentligt med ketchupen, häll sedan i resten av grädden och blanda ordentligt.
Lägg tillbaka filéerna och stoppa in i ugnen igen.
När det börjat bubbla lite i såsen är det färdigt!
VS
Sojakyckling
4 port
4 st kycklingfiléer
1 stor burk creme fraiche
4 dl grädde
2 vitlöksklyftor
1 liten påse riven mozarella
1-2 msk soja
salt, peppar och kryddor efter smak
Lägg kyckling fileerna i en ungssäker form och stoppan in i ugnen i ca 20 min i 200 grader (samma sak där med tiden!)
Blanda vitlök, creme fraiche, ost, soja, kryddor och grädde.
Ta ut formen och häll på blandningen.
När det börjar bubbla lite i såsen är det färdigt!