Köttfärslimpa med bacon, ost och chilisås

När jag hör köttfärslimpa tänker jag på den man fick i skolan, en torr smaklös köttfärsklump med lite lök i. USCH! Men det här receptet har mamma lagat under hela min uppväxt hemma och det är den enda köttfärslimpa jag kan tänka mig att äta! Det är ingen klassisk köttfärslimpa med brunsås heller, utan det här är en bacon och ost fylld köttfärslimpa med chilisås!

Receptet:
Ca: 500 g nötfärs
2 dl ströbröd
1 ägg
2-3 dl mjölk
1 pkt bacon
ost
5 dl grädde
4-5dl chilisås


Blanda ägg, ströbröd och mjölk och låt svälla 10-15 min.
Lägg köttfärsen i en bunke och häll på hälften av ströbrödssörjan och blanda ordentligt. Krydda och häll på lite mer av ströbrödssörjan om du ser att det inte blandet ut sig till en jämn smet.
Lägg sedan ut köttfärsen på ett bakplåtspapper och tryck ut det jämt över hela bakplåtspappret.



Lägg baconen på köttfärsen



och lägg sedan på ost över baconen



Rulla sedan ihop precis som en rulltårta och lägg i en ugnssäker form.



Stoppa in i ugnen i 225 grader i ca 30-40 min.

Ta ut köttförslimpan när den är klar och häll över grädden och chilisåsen som blandats innan, stoppa sedan in i ugnen igen och sänk värmen till 200 grader. När såsen har blivit varm och börjat bubbla är köttfärslimpan klar. Servera med kokt potatis och lingonsylt =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0