Mammas heta räkgryta
Efter att ha varit utomhus hela dagen passade mammas heta räkgryta alldeles utmärkt :) Men jag använde rött råris till vilket min fega mor aldrig skulle göra, hon skulle ha kokat helt vanligt vitt uncle bens ris. :P
Till 4 port av mammas heta räkgryta behöver man:
300g skalade räkor
1 burk krossade tomater
2 röda paprikor
3 msk olja
1 msk curry
5 dl grädde
1 burk champinjoner
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk paprikapulver
3 msk chilisås
1/2 tsk salt
* Värm oljan och tillsätt curry, vitlök och paprikapulver. Lägg i räkorna och låt kryddorna fräsa in i räkorna, fiska sedan upp räkorna och lägg åt sidan. Häll i tomaterna och hackad paprika, chilisås, salt. Koka ca: 10 min. Rör i grädden och värm upp, lägg o räkor och svamp.
Servera med ris.
Kommentarer
Trackback